Skip to content
Kaféscenen

Kaféscenen

21. juni 2024

Nytt av året er kaféscenen! I Litteraturhusets nye vinbar oppretter vi en liten scene. Her vil det foregå opplesninger og andre mindre arrangementer gjennom festival-lørdagen. Her kan du også kjøpe god mat og drikke.

Fra skadet barn til stjerneforfatter

Fra skadet barn til stjerneforfatter

16. juni 2024

Vi får storfint besøk på lørdagskvelden! Thomas Korsgaard tok Norden med storm med trilogien om Tue. Han kommer for å snakke om bøkene sine, og om veien fra skadet barn til stjerneforfatter.

Ordkrig eller samtalekunst?

Ordkrig eller samtalekunst?

15. juni 2024

Den offentlige debatten kan være preget av tøff, skarp og ofte konfronterende tone med harde ord, personangrep og polarisering.  Hvordan holde styr på dette? I den nye boka «Vinn diskusjonen» gir Dagsnytt 18-programleder Sigrid Sollund oss noen av svarene på dette, i samtale med Agnes Ravatn.

Fars rygg, mors kollaps

Fars rygg, mors kollaps

14. juni 2024

Hva er det jeg gjør i dag, som ødelegger for barnet mitt som voksen? Og hvorfor gjorde tok foreldrene våre de valgene de tok? Det er rom for både tragedie og komedie når Niels Fredrik Dahl møtes Selma Lønning Aarø til samtale om voksne barn og deres foreldre.

Barnas fremtid

Barnas fremtid

13. juni 2024

I en tid der kriger og kriser dominerer verdensbildet er det lett å miste trua på framtida. Vi har invitert et ekspertpanel for å diskutere framtida for verdens barn. Finnes det håp for en bedre verden?

Makta i drakta

Makta i drakta

12. juni 2024

Til barndommens tippekamptid inviterer vi til samtale om fotballens fremtid. Møt Jens M. Johansson og Eirik Grasaas-Stavenes i en samtale ledet av Mina Finstad Berg. Må vi innse at fotballen nå er sportsvasking og pengegallopp, eller kan dette vakre spillet reddes?

Hva er et barn?

Hva er et barn?

11. juni 2024

Hva er et barn? Har barndommen verdi i seg selv, eller er den bare en etappe for å klare seg i voksenlivet? Forfatterne Birger Emanuelsen og Dordi Strøm er begge opptatt av barnet og barnets verdi og perspektiv i sine siste bøker. Møt dem til samtale, om barnet.

«Sameproblemet»

«Sameproblemet»

10. juni 2024

Kathrine Nedrejord er en av våre mest fremadstormende og produktive unge forfattere. I år kommer hun tilbake til Ord i Grenseland med den rykende ferske romanen «Sameproblemet». 

Til odel og eie?

Til odel og eie?

9. juni 2024

Lørdag klokka 12 drar vi til gards. Med vestlandske fjell, smale riksveier og tradisjoner i bakspeilet inviterer vi til samtale med to forfattere med odelsrett, om odelsrett, om det å forlate ei bygd og det å stadig være i bevegelse mellom bygda og byen, mellom «hjemme» og hjemme.

Stig Aasvik – Visne dikt

Stig Aasvik – Visne dikt

8. juni 2024

Stig Aasviks forfatterskap er kanskje ikke det mest kjente, men bøkene hans er hyllet av både kritikere, forfatterkolleger og trofaste lesere. I beste stream-of-conciousness-tradisjon føres leseren inn i forfatterens hode. Møt Aasvik i samtale med Birger Emanuelsen om forfatterskapet og siste bok «Visne dikt».

Hovland og Tomrens poporkester 

Hovland og Tomrens poporkester 

7. juni 2024

Ragnar Hovland og Bjørn Tomren framfører uforglemmelige og svært personlige tolkninger fra pop, rock-og filmhistorien. Det er duket for en…

Den forbudte tanken

Den forbudte tanken

6. juni 2024

To av siste års sterkeste og modigste romaner! I Tina Åmodts siste roman opplever hovedkarakteren, som lever i et lesbisk samliv, sterkere tilknytning til den av sønnene hun selv har født, mens Pia Edvardsens hovedkarakter sliter med å akseptere seg selv. Møt dem, i en samtale ledet av Peder Kjøs.