Skip to content

Den forbudte tanken

Tid: fredag 11 oktober 2024. kl. 19:00 – 19:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

Samfunnet vårt har gjennomgått store sosiale endringer de siste tiårene. Mer mangfold, større aksept for forskjeller, det er enklere å leve fritt og være den man er, selv om man bryter med det tradisjonelle.  Men snakkes det nok om de ulike konsekvensene av denne utviklingen?

I «Den andre moren» av Tina Åmodt opplever Silje Marie en voldsom livskrise. Hun er gift med Helene, og sammen har de to sønner. Silje Marie er Olavs fødemor, og Helene er Henrys. Silje Marie sliter med en sterk uro over valgene og retningen Helene og hun selv har tatt, og ikke minst den forbudte tanken om at hun opplever sterkere tilknytning til Olav, som hun selv har født, enn til Henry.

I «En velskapt pike» av Pia Edvardsen bærer hovedpersonen på en vond hemmelighet. Hun har levd i et heterofilt ekteskap i mange år, og undertrykt sin lesbiske legning. Når hun en dag erkjenner sitt innerste, vekker det en angst som er så dyp at det er umulig å fortsette. Romanen er svært personlig og basert på forfatterens egne erfaringer med konverteringsterapi.

Det er forfatterne av to av det siste årets sterkeste og modigste romaner som møtes på scenen denne fredagskvelden. Samtalen ledes av psykolog og forfatter Peder Kjøs.

 

Du møter

Tina Åmodt (f. 1985) debuterte som forfatter i 2010, og har skrevet både dikt, kortprosa og romaner. Den andre moren er hennes femte utgivelse. Hun mottok Stig Sæterbakkens minnepris i 2015.

Pia Edvardsen (f. 1987) debuterte som forfatter i 2017 med Vi var aldri brødre. En velskapt pike er hennes andre roman.

Peder Kjøs (f. 1967) er psykolog, for mange kjent fra NRK-programmet Jeg mot meg. Han lager også podkast, holder foredrag og skriver bøker. Siste bok Du kan få det bedre kom i fjor.

 

Vi takker våre gode støttespillere: