Skip to content

Hva er et barn?

Tid: lørdag 12 oktober 2024. kl. 14:00 – 14:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

 

«Jeg skulle ønske at jeg tidligere hadde turt å spørre meg selv hva et barn egentlig er. Da ville jeg forhåpentligvis tenkt meg bedre om før jeg blandet meg inn i deres utforskning av verden», skriver forfatteren Birger Emanuelsen i forbindelse med utgivelsen av sakprosaboken Før de forsvinner tidligere i år. Boken er en vakker, nysgjerrig og samvittighetsfull utforsking av spørsmålet om hva et barn egentlig er .

I Dordi Strøms prisbelønte roman Odel får vi se verden gjennom barnets blikk. I en drømmeaktig, fantasirik og poetisk beretning treffer vi barnet Liv, mora Odel og hunden Bowie gjennom historiene som Liv lager. Strøm ble belønnet med den gjeve Lytternes romanpris i 2023. Strøm er  opptatt av å gi barna frihet til å utforske og oppdage verden selv. «Det er så viktig å sleppe laus ungane i verda og la dei utsetje seg for farar som å klatre i tre og bruke kniv», har hun sagt til NRK.

Hva er et barn? Og har bardommen verdi i seg selv, eller er den først og fremst en etappe til voksenlivet? Møt Birger Emanuelsen og Dordi Strøm til samtale.

Samtaleleder kommer…

 Du møter:

Birger Emanuelsen (f.1982), forfatter som debuterte i 2012. Før de forsvinner er hans første sakprosabok. Han er også aktuell i år med en samling fortellinger kalt Resten brenner vi.

Dordi Strøm (f.1971) er scenograf og kostymedesigner. Hun debuterte med Flog i 2021. Odel er hennes andre utgivelse.

Vi takker våre gode støttespillere: