Skip to content

Åpningsfest i Gamlebyen

Tid: torsdag 10 oktober 2024. kl. 18:00 – 19:30.
Sted: Kulturhuset Gamlebyen.

Velkommen til fest og offisiell åpning av litteraturfestivalen Ord i Grenseland på Kulturhuset i Gamlebyen.  Her er noe vi kan by på denne kvelden:

  • Velkommen ved festivalleder Anne Fjellro
  • Åpningstale ved forfatter Birger Emanuelsen.
  • Utdeling av Fredrik Halvorsens legat Fredrik Halvorsens legat har siden 1984 delt ut hedersprisene Litteraturprisen og Publisitetsprisen med få unntak årlig, og prisene har blitt tildelt en rekke profilerte Fredrikstad-borgere gjennom disse årene. Prispremien er 10 000 kr og et trykk signert Ellen Auensen.
  • Intervju med prisvinner,
  • Konsert: ULD.

Åpningsfesten er gratis, hent billetter i billettlenken!

Du møter:

Birger Emanuelsen (f.1982), forfatter som debuterte i 2012. Før de forsvinner er hans første sakprosabok. Han er også aktuell i år med en samling fortellinger kalt Resten brenner vi. Du møter Birger i flere arrangementer senere i festivalen.

Foto: Maria Kleppe Vihovde/ Cappelen Damm

ULD Det er en glede å introdusere Fredrikstad for ULD. Vi oppdaget denne jentetrioen på Instagram, og er sikre på at vi kommer til å høre mye fra dem i årene som kommer!

Bandets musikalske uttrykk lar seg ikke så lett beskrive, men de sier selv at de dras mot et indie-visepop-folkemusikkformat. I låtene kombineres nydelig, flerstemt sang med piano og trekkspill. I tillegg til egne tekster, har bandet også satt melodi til dikt av kjente norske lyrikere, som Gunvor Hofmo og Jon Fosse.  Dette blir helt nydelig. Det kan vi garantere!

ULD består av Une på vokal, Lucia på piano og Dagny på trekkspill.

Foto: Ole Onstad.

Vi takker våre gode støttespillere: