Skip to content

Fars rygg, mors kollaps

Tid: lørdag 12 oktober 2024. kl. 19:00 – 19:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

Hva er det jeg gjør i dag, som ødelegger for barnet mitt som voksen? Og hvorfor gjorde tok foreldrene våre de valgene de tok? Det er rom for både tragedie og komedie når Niels Fredrik Dahl møtes Selma Lønning Aarø til samtale om voksne barn og deres foreldre.

I romanen «Fars rygg» møter vi en eldre mann.  Han kjenner på ensomhet og har en fornemmelse av at utenforskapet er en slags farsarv.  Med utgangspunkt i gamle papirer, brev og fotografier setter sønnen sammen fortellingen om farens barndom. «Fars rygg» er skildringen av en gutt og ung manns forsøk på å leve i en verden han ikke forstår. 

I Selma Lønning Aarøs nye roman «Feliz Navidad» møter vi den hardt prøvde familiemoren Saga som reiser til Spania med pinnekjøtt og håp om en perfekt julefeiring i kofferten. Allerede ved ankomst melder utfordringene seg. Var det riktig å ta med den demenssyke moren til utlandet? Hva driver egentlig ektemannen med når han er ute på tur? Hvor selges det kålrabi i Spania? Feliz Navidad handler om å være kvinne midt i livet, utakknemlige tenåringsbarn, en svikefull ektemann og  ha en mor som forsvinner.

Niels Fredrik Dahl (f. 1957) er en av de mest markante forfatterne her til lands, og han har utgitt romaner, noveller, dikt, gjendiktning og skuespill.

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, og bor nå i Fredrikstad. Hun har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet for både voksne og barn.

Samtalen ledes av forfatter Ida Fjeldbraaten (1983)

Vi takker våre gode støttespillere: