Skip to content

Filmprek i Grenseland: Quislings siste dager

Tid: onsdag 9 oktober 2024. kl. – .
Sted: Fredrikstad Kino.

Fortellingene om Quisling blir vi ikke ferdige med. Vi får både bok og film om mannen som ble selve symbolet på forræderi på årets Filmprek i Grenseland.

Erik Poppe regisserer en ny film om Vidkun Quislings siste dager. Gard B. Edsvold og Anders Danielsen Lie skal spille hovedrollene som Quisling og presten Peder Olsen. Filmen blir en fortelling om Quislings siste dager, fra pågripelsen i 1945 til henrettelsen 24. oktober samme år. Ifølge en pressemelding skal filmen gi et fortettet innblikk i en psykologisk og klaustrofobisk kamp om sannhet og løgn, tro og tvil.

Vi viser filmen og i etterkant blir det det filmprek med en eller flere aktører fra filmen. I tillegg vil vi ha med oss Håkon F. Høydal (f. 1972). Høydal er journalist i VG og har mottatt flere priser, både norske og internasjonale, for sitt virke som dokumentarjournalist. De siste årene har han jobbet særlig mye med saker om nettbaserte overgrep, sist med podkastserien «Hunting Warhead», sammen med kanadiske CBC. I 2022 kom hans første bok «Abida Raja. Frihetens Øyeblikk». Nå har han skrevet «Kruttårnet» som handler om Quislings siste dager og miljøet rundt.

Samtalen ledes av filmpreker Aleksander Bjørndal.

Konkret klokkeslett kommer!

Vi takker våre gode støttespillere: