Skip to content

Hvem kan betvile kirurgen?

Tid: lørdag 14 oktober 2023. kl. 13:00 – 13:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

(OBS: TIDSPUNKTET FOR SAMTALEN ER FLYTTET TIL LØRDAG 14. OKTOBER KL 1300)

Henrik Wold er en talentfull, men nokså kynisk, kirurg som med klinisk presisjon har organisert livet sitt rundt jobben og karrieren. Hva skjer når fasaden sprekker?

Mann, 37, kirurg med ambisjoner om å stige i gradene, svart Tesla i oppkjørselen og en hengiven kjæreste. Henrik Wold er på toppen av vellykkethierarkiet. Han hever seg over sykepleierne og irriterer seg på de pårørende. En operasjon er en jobb, verken mer eller mindre, som han forholder seg til med kynisk pragmatisme. Men når ei ung jente begynner å kjenne uforklarlige symptomer etter et udramatisk inngrep, og kjæresten ønsker seg mer forpliktelse enn Henrik kan tilby, begynner ting å gå i utforbakke. Ida Hegazi Høyer har skrevet en foruroligende innsideroman fra gastrokirurgisk avdeling, som reiser mange interessante etiske spørsmål. Hva er for eksempel et menneskeliv verdt?

LØRDAG KL 13.00 møter Høyer Richard Aarø til samtale om «Kirurgen».

Du møter:

Ida Hegazi Høyer (f. 1981) er forfatter og debuterte i 2012 med romanen Under verden. Hun har blant annet mottatt EUs litteraturpris og bøkene hennes er oversatt til flere språk.

Richard Aarø (f. 1967) er tidligere forlagssjef i Tiden Norsk forlag, og er medlem av programkomiteen i Ord i Grenseland.

Vi takker våre gode støttespillere: