Skip to content

Men nå! Fortellinger om siste akt

Tid: fredag 11 oktober 2024. kl. 18:00 – 18:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

Møt Kyrre Andreassen og Andrea B. Hovig til samtale. 

Ikke mennesker jeg kan regne med handler om Linda Hansen, tobarnsmor og ansatt i kommunen. Det er en roman om hvordan det er å skjønne at mannen din har lagt seg etter Veronika Hagen, den eneste dama i bygda med glamour. Og om stolthet, skam og en stigende hevnlyst.

Siste akt av Andrea B. Hovig handler om Torill. Hun vært den store divaen i norsk teater, og nå har hun fått en siste rolle. Dette blir comebacket hennes etter den patetiske avskjedsforestillingen fra Nationaltheatret for noen år siden, som fisla ut i en nitrist distriktsturné. Men nå! Denne høsten skal bli hennes. Rut vokste nærmest opp i garderoben på teatret, men selv har hun ikke stått på scenen etter at hun ble gravid med en av instruktørene det siste året på Teaterhøyskolen. Hun prøver å ta egne valg uten å tenke på hva moren mener om dem, men det føles aldri lett eller rett. Denne høsten koker det av metoo-oppgjør i Norge, og Ruts historie trekkes frem igjen – mot hennes vilje.

Kyrre Andreassen (f. 1971) fra Drammen debuterte i 1997 med novellesamlingen Det er her du har venna dine. For romanen For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges (2016) ble han igjen Bragepris-nominert. Ikke mennesker jeg kan regne er Andreassens femte roman. 

Andrea Bræin Hovig (født 1973) er skuespiller og forfatter, utdannet ved Statens teaterhøgskole. Hun har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2002 og har i tillegg vunnet priser for sine roller på film og TV. Hun har tidligere gitt ut flere barne- og ungdomsbøker. Siste akt er hennes debut for voksne.

Vi takker våre gode støttespillere: