Skip to content

Oppgjøret med deg selv

Tid: lørdag 14 oktober 2023. kl. 20:00 – 20:45.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad.

Det er lett å få det bedre. Vi vet nøyaktig hvordan det skal gjøres. Vi skal bare trene mer, spise sunnere, drikke mindre, snakke om ubehaget, legge oss tidlig … Men, nei. Så går det ikke likevel. Hvorfor ikke?

De som kommer til Peder Kjøs har prøvd seg på alle tipsene. Flere har endt opp med å føle seg verre, fordi de ikke har fått til det som virker så enkelt for andre. Men når moren til Peder dør, opplever psykologen at han trenger hjelp.

Han trenger hjelp til å sortere i trådene som har floket seg sammen. Hvorfor var han ikke mer til stede når hun trengte ham? Hvorfor var det alltid en distanse mellom dem? Og hvordan forsoner han seg med at ting ble som de ble?

For å få det bedre med seg selv, tar den erfarne psykologen Peder Kjøs i bruk kunnskap, erfaringer og metoder han har opparbeidet seg gjennom sitt virke som terapeut. I den nye boken sin, Du kan få det bedre, forteller han om hva som har hjulpet ham – i håp om at det også kan hjelpe deg.

Møt Peder Kjøs i en samtale om oppgjøret med seg selv. Samtalen ledes av Anne Fjellro.

Peder Kjøs er psykolog, kjent fra NRK-serien Jeg mot meg og NRK Radio-podkastene Hos Peder og God bedring. Han skriver også fast i VG+. Han har skrevet bøkene Vi må snakke sammen (2009) sammen med kona Hanne Weie Oddli, Opp igjen (2012) og Aldri gi opp (2019) sammen med Peter Wallace, og God pappa (2010), Berøring (2018), Angst (2019) og Alene (2020).

Anne Fjellro er programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad og leder av litteraturfestivalen Ord i Grenseland. Anne har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i sosial- og organisasjonspsykologi.

Vi takker våre gode støttespillere: