Skip to content

Poetenes grenseland

Tid: torsdag 10 oktober 2024. kl. 20:00 – .
Sted: Kulturhuset Gamlebyen.

Vi avslutter åpningskvelden med dikt på Kulturhuset i Gamlebyen. Vi har samlet et herlig knippe poeter som kommer med sine nye dikt fra året som har gått. Dette blir en kveld med litt alvor, en god dose humor og mye varme. Dette må du ikke gå glipp av!

Du møter disse poetene:

Nils-Øyvind Hågensen (f. 1971) er en erfaren poet med en rekke utgivelser bak seg. Han er også forlagssjef og redaktør i Flamme forlag. I høst diktsamlingen Litteraturvitenskap på nittitallet. Dikt om frihetsfølelsen det litteraturvitenskapelige miljøet ga en ung student, og trua på å kunne slippe unna barndommen, men likevel alltid bli innhentet av den.

Ingvill Hekne (f. 1992) er utdannet psykolog. Hun har tidligere gitt ut boksingelen Til orientering. I år kom hennes første bok, diktsamlingen Vi fødte aldri de barna. Diktene stiller spørsmålet: Hvor mange måter går det an å være kvinne på? Et drivende, dampende kampskrift for valgfriheten.

Martin Svedman (f. 1977) debuterte med diktsamlingen Når jeg drikker i 2019. I år kom Finans, en poetisk rapport fra det norske næringslivet, et fagfelt Svedman burde kjenne godt til med sin bakgrunn som Siviløkonom. Diktene gir et poetisk uttrykk til et økonomisk alvor som er en del av vår samtid.

Mina Hussain (f. 2003) debuterer i år med diktsamlingen «Hjertet er en rabiat bikkje». En ung jente bor sammen med sin mor i en blokk i en drabantby i Oslo. Hun er i ferd med å bli voksen. For å finne ut hvem hun egentlig er, må hun frigjøre seg fra moren og hennes helvetestrusler. Faren er ikke til stede, annet enn i datterens lengsler.

UKON, Ulf Karl Olov Nilsson (f. 1965) var her i fjor også, og vi bare måtte invitere ham tilbake. Han sa heldigvis ja! Vår svenske favorittpoet kommer nå for å fremføre noen av sine dikt om barn og barndom. Å høre og se UKON lese dikt er alltid en opplevelse. Dette må du få med deg!

 

Vi takker våre gode støttespillere: