Skip to content

Poetenes grenseland

Tid: torsdag 12 oktober 2023. kl. 20:00 – 22:00.
Sted: Kulturhuset i Gamlebyen.

 

Hva er bedre enn litt poesi en torsdagskveld i oktober?

Vi avslutter åpningskvelden med dikt på Kulturhuset i Gamlebyen. Vi har samlet et herlig knippe poeter som kommer med sine nye dikt fra året som har gått. Dette blir en kveld med litt alvor, en god dose humor og mye varme. Dette må du ikke gå glipp av!

Du får høre disse poetene:

Thomas Stene-Johansen (f. 1997) er fra kveldens lokale poet. Han er fra Fredrikstad, men bosatt i Oslo og utdannet skuespiller. I fjor høst tok han steget ut i litteraturen med debutboka “med stor og stum k”. En diktsamling om sorg, barndom og ungdom, vennskap og tap.

Ellen Løvhaug Harrison (f. 1994) er kveldens andre debutant. I vår gav hun ut den fine diktsamlinga «Søv berre når du søv», om en datter som forsøker å mane fram minner om en far hun knapt kan huske.

Alexander Fallo (f. 1984) startet med å dele dikt på Instagram i 2012. I dag har han over 20 000 følgere. Tidligere i år kom hans tredje diktsamling, «Dopamin». Med varme, frustrerende, humoristiske, energiske og fortvilte dikt forsøker han å vise hvordan det er å leve med ADHD. Fallo var selv over 30 år før han fikk diagnosen.

Gro Dahle (f. 1962) er en av våre mest folkekjære poeter. Diktene hennes er gjerne overraskende, litt rare, ofte morsomme, men med et underliggende alvor. Denne kvelden leser hun fra sin siste diktsamling «Elskede grøftekant», som kom i fjor. Diktene her tar for seg det Dahle mener er noe av det mest grunnleggende vi har, og som de færreste av oss forbinder med poesi, nemlig kommunen. Men kanskje endrer disse diktene synet vårt på det. Tenker du ofte over at også grevlingen er en del av kommunen?

UKON, eller Ulf Karl Olov Nilsson (f. 1965) er svensk poet og psykoanalytiker. UKONs dikt er noe helt for seg selv. De er konseptuelle og politiske, realistiske og absurde, og ikke minst utrolig morsomme og grensesprengende. I høst er han aktuell med ny diktsamling: «Jäg er ingen mördare». Opplesningene hans er et fyrverkeri. Gled dere!

Vi takker våre gode støttespillere: