Skip to content

Realitysjangerens mørkeste time

Tid: lørdag 12 oktober 2024. kl. 16:00 – 16:45.
Sted: Hoi Polloi.

Vi elsker virkeligheten og sanne historier, enten vi trøster oss med at det er koselig å se på Hvermannsen som baker på TV, leser virkelighetslitteratur eller går «all inn» og blir kjent med eksene på stranda og Pærra. Men hvor går grensene for å underholde?

Dette utforsker Ida Fjeldbraaten i sin nye roman “De andres liv”. Romanen handler om en ung kvinne har jobbet på en reality-innspilling som aldri ble sendt på tv. Hun isolerer seg hjemme med tv-en på hele døgnet mens hun bedriver en endeløs scrolling langt inn i de usosiale krokene på nettet. Mens regningsbunken vokser og NAV maser, rømmer hun inn i andre menneskers liv. Men hva er virkelig, og hva er iscenesatt? Og hva var det som gikk så fryktelig galt på innspillingen? Og hvem ser egentlig på hvem?

Romanen De andres liv handler om den totalt dominerende reality-tv-sjangeren, om ensomhet og om hvem som skal være publikum når alle står på scenen. Den gir en nådeløs beskrivelse av en samtid der behovet for å bli sett fører folk ut i  forfall og ydmykelse.

IDA FJELDBRAATEN (født 1984 i Fredrikstad)  debuterte i 2020 med den kritikerroste romanen Jerv. For denne ble hun nominert til P2- lytternes romanpris. De andres liv er hennes andre roman. Samtalen ledes av Christine Haugsten Ellefsen.

NB! Samtalen er på Hoi Polloi!

Vi takker våre gode støttespillere: