Nytt av året er kaféscenen! I Litteraturhusets nye vinbar oppretter vi en liten scene. Her vil det foregå opplesninger og andre mindre arrangementer gjennom festival-lørdagen. Her kan du også kjøpe god mat og drikke.
Vi får storfint besøk på lørdagskvelden! Thomas Korsgaard tok Norden med storm med trilogien om Tue. Han kommer for å snakke om bøkene sine, og om veien fra skadet barn til stjerneforfatter. Samtalen ledes av Kari Slaatsveen.
Den offentlige debatten kan være preget av tøff, skarp og ofte konfronterende tone med harde ord, personangrep og polarisering. Hvordan holde styr på dette? I den nye boka «Vinn diskusjonen» gir Dagsnytt 18-programleder Sigrid Sollund oss noen av svarene på dette, i samtale med Agnes Ravatn.
Velkommen til en spennende boksamtale med to av Norges mest anerkjente forfattere, Niels Fredrik Dahl og Selma Lønning Aarø. Sammen vil de ta oss med inn i fortellinger som på hver sin måte utforsker familierelasjoner, arv og livets uforutsigbare veier.
I en tid der kriger og kriser dominerer verdensbildet er det lett å miste trua på framtida. Vi har invitert et ekspertpanel for å diskutere framtida for verdens barn. Finnes det håp for en bedre verden?
Til barndommens tippekamptid inviterer vi til samtale om fotballens fremtid. Møt Jens M. Johansson og Eirik Grasaas-Stavenes i en samtale ledet av Mina Finstad Berg. Må vi innse at fotballen nå er sportsvasking og pengegallopp, eller kan dette vakre spillet reddes?
Hva er et barn? Har barndommen verdi i seg selv, eller er den bare en etappe for å klare seg i voksenlivet? Forfatterne Birger Emanuelsen og Dordi Strøm er begge opptatt av barnet og barnets verdi og perspektiv i sine siste bøker. Møt dem til samtale, om barnet.
Kathrine Nedrejord er en av våre mest fremadstormende og produktive unge forfattere. I år kommer hun tilbake til Ord i Grenseland med den rykende ferske romanen "Sameproblemet".
Lørdag klokka 12 drar vi til gards. Med vestlandske fjell, smale riksveier og tradisjoner i bakspeilet inviterer vi til samtale med to forfattere med odelsrett, om odelsrett, om det å forlate ei bygd og det å stadig være i bevegelse mellom bygda og byen, mellom «hjemme» og hjemme.
Stig Aasviks forfatterskap er kanskje ikke det mest kjente, men bøkene hans er hyllet av både kritikere, forfatterkolleger og trofaste lesere. I beste stream-of-consciousness-tradisjon føres leseren inn i forfatterens hode. Møt Aasvik i samtale med Birger Emanuelsen om forfatterskapet og siste bok "Visne dikt".