Skip to content

Hovedprogram

Poetenes grenseland

Vi avslutter åpningskvelden med dikt på Kulturhuset i Gamlebyen. Vi har samlet et herlig knippe poeter som kommer med sine nye dikt fra året som har gått.
Read more

Kan vi ikke bare lese svensk og dansk, da?

PÅ CAMINO BOK Etter den engelske, er det svensk og dansk litteratur som oversettes mest til norsk. Men hvorfor trenger vi i det hele tatt å oversette litteratur mellom norsk og svensk og dansk?
Read more

Oppgjøret med deg selv

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD Det er lett å få det bedre. Vi vet nøyaktig hvordan det skal gjøres. Vi skal bare trene mer, spise sunnere, drikke mindre, snakke om ubehaget, legge oss tidlig ... Men, nei. Så går det ikke likevel. Hvorfor ikke?
Read more

Woke – farlig eller frigjørende?

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD Er det bra å være woke, eller er denne nye årvåkenheten en trussel mot ytringsfriheten og det frie samfunnet? Norges mest anti-woke redaktør, Danby Choi møter MDG-politiker Eivind Trædal.
Read more

Å skrive frem et liv

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD I de nye romanene til Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez gjøres det oppgjør med liv som er levd. To ulike utgangspunkt, to helt forskjellige livsløp. Møt Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez i samtale med Olaug Nilssen.
Read more

Krigens gjenstander og hva de forteller oss

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD Våren 1943 flyter to lik opp til overflaten av et tjern ved svenskegrensen. Det jødiske ekteparet viser seg å være ranet og drept av grenselosene som skulle redde dem. Møt Simon Stranger i samtale med Christine Haugsten Ellefsen.
Read more

Familiens tålegrenser

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD Hvor mye tåler vi av våre nærmeste og hvor mye press tåler omsorgsevnen vår? Møt Olaug Nilsen i samtale med Monica Isakstuen. Velkommen til et skikkelig mestermøte!
Read more

Hvem kan betvile kirurgen?

PÅ LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD (OBS NYTT TIDSPUNKT: LØRDAG 14. OKT KL 1300) Kirurgen Henrik Wold er på toppen av vellykkethierarkiet. Han hever seg over sykepleierne og irriterer seg på de pårørende. Hva skjer når fasaden sprekker? Møt Ida Hegazi Høyer i samtale med Richard Aarø.
Read more