Skip to content

Ord i Grenseland 2023

Christine Ellefsen

OPPGJØR I GRENSELAND

Velkommen til høstens mest spennende litteraturfestival! Ord i Grenseland inviterer deg til å utforske litteraturens grenseløse verden, der ord krysser geografiske, kulturelle, og sjangermessige grenser.

Temaet for litteraturfestivalen Ord i Grenseland 2023 er OPPGJØR. Oppgjør endrer oss og driver oss, forbedrer oss og traumatiserer oss. Oppgjørene er nødvendige, kostbare, vonde og forløsende. Et oppgjør kan være en blodig hevn, en behersket samtale, en tale eller en hel bok. Over seks festivaldager skal vi utforske politiske oppgjør, oppgjør med mordere og voldtektsmenn, oppgjør med krigens fortellinger, oppgjør med diagnoser og boksene som følger med, oppgjør med mor, oppgjør med far, oppgjør med makta, oppgjør med fakta og oppgjør med oss selv. Vi skal samle oss rundt litteratur som bringer klarhet og nye tanker inn i etablerte og stivnede tankesett, lyser opp mørklagte rom og utfordrer våre forestillinger om hva som er sant. Alle oppgjør har en tekst og all litteratur er et oppgjør med noe.

torsdag 12 oktober 2023 kl. 20:00 - 22:00

Poetenes grenseland

Vi avslutter åpningskvelden med dikt på Kulturhuset i Gamlebyen. Vi har samlet et herlig knippe poeter som kommer med sine nye dikt fra året som har gått.